Δραστηριότητες

separator

ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ ΜΕ ΤΟ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

 

Λεωνίδιο – Παλαιοχώρι – Έλωνα – Κοσμάς


Χρόνος:
70 λεπτά
Κατάσταση οδοστρώματος: Καλή

 

Λεωνίδιο – Παλαιοχώρι
(15 λεπτά μέχρι την διασταύρωση του δρόμου της Ελώνης και 15 λεπτά μέχρι το Παλαιοχώρι οδικώς)

 Πριν φτάσουμε στην Έλωνα, χαμηλά δίπλα στη ρεματιά ακολουθώντας το δρόμο που ανοίγεται δεξιά μας, φτάνουμε στο Παλαιοχώρι. Παραδοσιακός οικισμός με αρχαιότατη ιστορία σε υψόμετρο 850μ. που προσφέρεται για ημερήσια απόδραση με ορμητήριο το Λεωνίδιο. Το φυσικό περιβάλλον είναι πλούσιο με ρεματιές, έλατα και κέδρους, πηγές, τρεχούμενα νερά, επισκέψιμα σπήλαια και σπηλαιοβάραθρα (Τρίστομο, Αληκούση, Πρόπαντες).

 

Παλαιοχώρι – Μονή Έλωνας
(10 λεπτά οδικώς από την διασταύρωση του Παλιοχωρίου)

Στο 17ο χλμ της διαδρομής Λεωνίδιο – Κοσμάς, βρίσκεται η Έλωνα, μοναστήρι που αποτελεί θαύμα μέσα στη Φύση, καθώς είναι χτισμένο στη μέση ενός θεόρατου βράχου.

Μονή Έλωνας – Κοσμάς (15 λεπτά οδικώς)

Συνεχίζοντας στις νοτιοανατολικές πλαγιές του Πάρνωνα και σε υψόμετρο 1200μ περίπου, στη μέση ενός υπέροχου τοπίου είναι κτισμένο το χωριό Κοσμάς. Από το χωριό φαίνεται ο Αργοσαρονικός κόλπος και τα νησιά Σπέτσες, Ύδρα και Σπετσοπούλα. Από τον Κοσμά ο δρόμος συνεχίζει για την Λακωνία.

 

Λεωνίδιο – Πούλιθρα – Πελετά – Μαρί

Χρόνος: 60 Λεπτά
Κατάσταση οδοστρώματος: Καλή

Λεωνίδιο – Πούλιθρα (10 λεπτά οδικώς)

Από το Λεωνίδιο αν κάποιος κινηθεί νότια, μετά την Πλάκα συναντά τα Πούλιθρα, ένα πανέμορφο χωριουδάκι με πέτρινα παραδοσιακά σπίτια.

Πούλιθρα – Πελετά (Κουνουποχώρια) (20 λεπτά οδικώς)

Αφήνοντας τη θάλασσα και ακολουθώντας τον ανηφορικό δρόμο που διασχίζει τα Πούλιθρα, φτάνουμε μέσω του Τσούμου στα Πελετά. Η διαδρομή, αν και σχετικά δύσκολη αποζημιώνει τον ταξιδιώτη με την άγρια ομορφιά του τοπίου και τη φανταστική θέα του αργολικού κόλπου.

Πελετά – Μαρί (30 λεπτά οδικώς)

Ο δρόμος μετά την Κουνουπιά οδηγεί στο Μαρί, χωριό με πολλά νερά και από εκεί στην Λακωνία.

ΠΕΖΟΠΟΡΙΕΣ

Το Λεωνίδιο ενδείκνυται για τους λάτρεις της πεζοπορίας, αφού υπάρχουν μονοπάτια, τα οποία φέρνουν τον επισκέπτη πιο κοντά στη φύση και τον κάνουν να ξεχάσει τα προβλήματα της καθημερινότητας.

Ενδεικτικά αναφέρουμε:

      1. Λεωνίδιο – Προφήτης Ηλίας (20 λεπτά). Πρόκειται για εύκολο μονοπάτι, όπου η διαδρομή γίνεται ανάμεσα σε πεύκα και έλατα και την άνοιξη ο επισκέπτης μπορείς να δει ανεμώνες και      παπαρούνες.

      2. Λεωνίδιο – Άγιος Αθανάσιος (1h20). Η θέα από το εκκλησάκι του Αγίου Αθανασίου είναι μοναδική, καθώς φαίνεται όλο το Λεωνίδιο και τα Πούλιθρα.

      3. Λεωνίδιο – Μονή Ελώνης (σύνολο 4 ώρες). Πρόκειται για μία μοναδική διαδρομή μέσα από το ποτάμι του Λεωνιδίου (Δαφνώνας),  την οποία έκαναν οι κάτοικοι του Λεωνιδίου τα χρόνια όπου δεν υπήρχε οδικό δίκτυο προς την Έλωνα. Μπορεί όποιος θέλει να μαζέψει δάφνη και φασκόμηλο και άλλα βότανα.

Για όλες τις παραπάνω δραστηριότητες και όχι μόνο, συνεργαζόμαστε με εξειδικευμένο τοπικό γραφείο για την απρόσκοπτη εξυπηρέτηση των φιλοξενουμένων μας. Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να βρείτε εδώ http://www.walk4fun.gr/

 

ΑΛΛΕΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ

Στο Λεωνίδιο υπάρχει σχολή καταδύσεων, όπου κατόπιν συνεννόησης μπορείτε να βουτήξετε σε οποιοδήποτε μέρος επιθυμείτε. Επιπλέον, για τους λάτρεις της ορειβασίας, και πάλι κατόπιν συνεννόησης, υπάρχει άνθρωπος ο οποίος μπορεί να σας συνοδεύσει για αναρρίχηση στον εντυπωσιακό κοκκινόβραχο του Λεωνιδίου.

Τέλος, κατά τους θερινούς μήνες και πάντα κατόπιν συνεννόησης, υπάρχει σκαφάκι το οποίο μπορεί να σας μεταφέρει στις Σπέτσες για μονοήμερη εκδρομή.

ΜΟΝΕΣ

Εκτός από την Ιερά Μονή Ελώνης, αξίζει κανείς να επισκεφτεί τα περίφημα μοναστήρια του Αγίου Νικολάου Καρυάς και του Αγίου Νικολάου Σύντζας.

ΕΚΚΛΗΣΙΕΣ

Η παλαιότερη εκκλησία είναι αυτή της Αγίας Κυριακής, κτίσμα των αρχών του 18ου αιώνα. Στον Ευαγγελισμό της Θεοτόκου, που είναι η Μητρόπολη σώζονται τεμπλώες εικόνες του 17ου και 18ου αιώνα.

Οι άλλες εκκλησίες είναι του Αγίου Αθανασίου – Αγίας Αικατερίνης, των Τριών Ιεραρχών στο Κοίλασσο, του Αγίου Ιωάννη, των Παμμεγίστων Ταξιαρχών κα.

ΞΩΚΛΗΣΙΑ

Αξίζει κανείς να επισκεφτεί το ξωκλήσι του Αγίου Λεωνίδη στην Πλάκα, των Αγίων Αποστόλων στο Λάκκο του 1873, του Αγίου Ιωάννου του Θεολόγου, του Προφήτη Ηλία, του Αγίου Γεωργίου και της Παναγιάς της Χατζαλιούς.

separator
separator
  • Η λειτουργία του Ξενοδοχείου μας έχει εναρμονιστεί με τα Ειδικά Υγειονομικά Πρωτόκολλα που ορίστηκαν με την υπ'αριθ. 1881/29-5-2020 (ΦΕΚ Β΄2084/2020) Απόφαση των Υπουργών Υγείας και Τουρισμού με σκοπό την προστασία της Δημόσιας Υγείας λόγω του COVID-19.
  • Συνακόλουθα, έχει χορηγηθεί στο Ξενοδοχείο μας από το Ξενοδοχειακό Επιμελητήριο Ελλάδος, το Σήμα Πιστοποίησης "Health First" με εξατομικευμένο Πρωτόκολλο Υγειονομικού περιεχομένου σύμφωνα με τις σχετικές οδηγίες του Ε.Ο.Δ.Υ. και του Υπουργείου Τουρισμού.