Η Γιορτή της Μελιτζάνας

separator

Στην περιοχή του Λεωνιδίου καλλιεργείται η ξακουστή τσακώνικη μελιτζάνα.

Είναι καθιερωμένο εδώ και χρόνια, το τελευταίο δεκαήμερο του Αυγούστου να διοργανώνεται η γιορτή της μελιτζάνας.

Ο Δήμος Λεωνιδίου οργανώνει στην Πλάκα, ένα παραδοσιακό πανηγύρι στο οποίο αναβιώνουν οι παραδοσιακοί χοροί του τόπου. Ντόπιοι και άλλοι μουσικοί συνοδεύουν τα χορευτικά συγκροτήματα με τις παραδοσιακές τσακώνικες στολές. Το πρόγραμμα επίσης περιλαμβάνει και διαγωνισμό μαγειρικής με φαγητά που το κυρίαρχο υλικό τους είναι βέβαια η φημισμένη τσακώνικη μελιτζάνα, η οποία ξεχωρίζει γιατί είναι η μόνη με γλυκιά γεύση.

Το Μάρτιο του 1996 η ΕΕ τη συμπεριέλαβε στον κατάλογο των προϊόντων με προστατευόμενη ονομασία προέλευσης, κατοχυρώνοντας έτσι τους παραγωγούς της τσακώνικης μελιτζάνας.

separator
separator
  • Η λειτουργία του Ξενοδοχείου μας έχει εναρμονιστεί με τα Ειδικά Υγειονομικά Πρωτόκολλα που ορίστηκαν με την υπ'αριθ. 1881/29-5-2020 (ΦΕΚ Β΄2084/2020) Απόφαση των Υπουργών Υγείας και Τουρισμού με σκοπό την προστασία της Δημόσιας Υγείας λόγω του COVID-19.
  • Συνακόλουθα, έχει χορηγηθεί στο Ξενοδοχείο μας από το Ξενοδοχειακό Επιμελητήριο Ελλάδος, το Σήμα Πιστοποίησης "Health First" με εξατομικευμένο Πρωτόκολλο Υγειονομικού περιεχομένου σύμφωνα με τις σχετικές οδηγίες του Ε.Ο.Δ.Υ. και του Υπουργείου Τουρισμού.