Τσακώνικη Διάλεκτος

separator

Προήλθε από τη Δωρική διάλεκτο της αρχαίας ελληνικής γλώσσας, σε αντίθεση με την επίσημη ελληνική γλώσσα, που προήλθε από την ελληνιστική κοινή γλώσσα.

Η τσακώνικη γλώσσα μπορεί έτσι να ταξινομηθεί σαν εντελώς διαφορετική γλώσσα από την ελληνική και είναι η αρχαιότερη ζωντανή και ομιλούμενη γλώσσα στην Ελλάδα και ίσως στον κόσμο.

Στο παρελθόν τα τσακώνικα ομιλούνταν και σε γειτονικές περιοχές της Λακωνίας, αλλά και σε τσακώνικες αποικίες στη θάλασσα του Μαρμαρά (Τουρκία).

Μέχρι το 1997 διδασκόταν από ντόπιους καθηγητές στο Γυμνάσιο του Τυρού. Η γλώσσα είναι στον κατάλογο των υπό εξαφάνιση γλωσσών της Unesco.

Ο επισκέπτης κατά την είσοδό του στο Λεωνίδιο βλέπει πινακίδα στην Τσακώνικη διάλεκτο με τις λέξεις «Καούρ Εκάνατε», που σημαίνει «Καλώς Ήλθατε».

separator
separator
  • Η λειτουργία του Ξενοδοχείου μας έχει εναρμονιστεί με τα Ειδικά Υγειονομικά Πρωτόκολλα που ορίστηκαν με την υπ'αριθ. 1881/29-5-2020 (ΦΕΚ Β΄2084/2020) Απόφαση των Υπουργών Υγείας και Τουρισμού με σκοπό την προστασία της Δημόσιας Υγείας λόγω του COVID-19.
  • Συνακόλουθα, έχει χορηγηθεί στο Ξενοδοχείο μας από το Ξενοδοχειακό Επιμελητήριο Ελλάδος, το Σήμα Πιστοποίησης "Health First" με εξατομικευμένο Πρωτόκολλο Υγειονομικού περιεχομένου σύμφωνα με τις σχετικές οδηγίες του Ε.Ο.Δ.Υ. και του Υπουργείου Τουρισμού.