Το Αρχοντικό μας

 • Ιστορία Αρχοντικού Χιώτη,Αρχοντικό Χιώτη, Boutique Hotel & Spa στο Λεωνίδιο

  Ιστορία Αρχοντικού Χιώτη

  Ο Κων/νος Χιώτης μετά την εθνική παλιγγενεσία σε πολύ νεαρή ηλικία πήρε το δρόμο της ξενιτιάς. Συγκεκριμένα εγκαταστάθηκε στη Βάρνα της Βουλγαρίας που είχε κτισθεί  κοντά στην αρχαιοελληνική αποικία της Οδυσσού και αποτελούσε το σημαντικότερο οικονομικό κέντρο της εποχής. Πνεύμα οξύ και δημιουργικό, ως γνήσιος Τσάκωνας, μεγαλούργησε επιχειρηματικά δημιουργώντας τη μεγαλύτερη μονάδα ποτοποιίας στην περιοχή έχοντας στη δούλεψή του σημαντικό αριθμό Λεωνιδιωτών. Συνοδοιπόρο του σε αυτή τη διαδρομή είχε τη γυναίκα του Αγγελικώ, χωρίς να αποκτήσουν παιδιά.

  Ωστόσο, πήραν κοντά τους τον οκτάχρονο ορφανό από πατέρα ανιψιό της γυναίκας του, τον Μιχαήλ Σιώρα τον οποίο μεγάλωσαν σαν δικό τους παιδί. Στα μέσα περίπου του δέκατου ένατου αιώνα, έχοντας αποκτήσει σημαντική περιουσία άφησε τον Μιχαήλ στη επίβλεψη της λειτουργίας της επιχείρησης του και με τη γυναίκα του αποφάσισε να γυρίσει στον γενέθλιο τόπο του. Εκεί, κάτω από τον κοκκινόβραχο του Λεωνιδίου έκτισε το αρχοντικό του και έμεινε μέχρι το τέλος της ζωής του.

 • separator
 • Αρχιτεκτονική,Αρχοντικό Χιώτη, Boutique Hotel & Spa στο Λεωνίδιο

  Αρχιτεκτονική

  Στο γραφικό Λεωνίδιο, πρωτεύουσα της Τσακωνιάς, βρίσκεται το Αρχοντικό Χιώτη, που η κατασκευή του ξεκίνησε το 1860 και αποπερατώθηκε το 1864 από τον επιχειρηματία ευπατρίδη Κων/νο Χιώτη με έδρα των επιχειρήσεων του τη Βάρνα του Εύξεινου Πόντου, για να χρησιμοποιηθεί ως κατοικία του κατά τα τακτά χρονικά διαστήματα που επισκεπτόταν το Λεωνίδιο.

  Σχεδόν 160 χρόνια μετά, το θαυμάσιο αρχοντικό κτίριο αποκαταστάθηκε ολοκληρωτικά κατά ένα μοναδικό τρόπο, ώστε τα περισσότερα χαρακτηριστικά του στοιχεία (οροφογραφίες, τοιχογραφίες, διακοσμητικά επιτοίχια, ξύλινες οροφές, τσατμάδες από ξύλο και πέτρα, ξύλινα περίτεχνα κουφώματα, κεραμικά πλακίδια με παραστάσεις) που προσδιορίζουν την επιβλητική εμφάνιση του κτιρίου να διατηρηθούν, να επισκευαστούν και να αναδειχθούν, όπως αρμόζει στην πλούσια ιστορία του αρχοντικού που αποτελεί ένα γνήσιο υπόδειγμα της αρχιτεκτονικής κληρονομιάς του Λεωνιδίου. 

 • separator
 • separator
separator
separator
 • Η λειτουργία του Ξενοδοχείου μας έχει εναρμονιστεί με τα Ειδικά Υγειονομικά Πρωτόκολλα που ορίστηκαν με την υπ'αριθ. 1881/29-5-2020 (ΦΕΚ Β΄2084/2020) Απόφαση των Υπουργών Υγείας και Τουρισμού με σκοπό την προστασία της Δημόσιας Υγείας λόγω του COVID-19.
 • Συνακόλουθα, έχει χορηγηθεί στο Ξενοδοχείο μας από το Ξενοδοχειακό Επιμελητήριο Ελλάδος, το Σήμα Πιστοποίησης "Health First" με εξατομικευμένο Πρωτόκολλο Υγειονομικού περιεχομένου σύμφωνα με τις σχετικές οδηγίες του Ε.Ο.Δ.Υ. και του Υπουργείου Τουρισμού.
 • Παράλληλα, στην κατεύθυνση της ατομικής, επαγγελματικής και κοινωνικής ευθύνης, το σύνολο των εργαζομένων στο Ξενοδοχείο μας είναι πλήρως εμβολιασμένο.Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι από σήμερα 6.11.2021 έως και την 22.11.2021 ισχύουν τα κάτωθι μέτρα για την αντιμετώπιση της Covid -19, σύμφωνα με τις νεότερες κυνερνητικές αποφάσεις (ΦΕΚ 5138 Β' 5.11.2021): Οι διαμένοντες εισέρχονται κατόπιν υποχρεωτικής επίδειξης κατά την είσοδο: α) Πιστοποιητικού εμβολιασμού β) Πιστοποιητικού νόσησης γ) Βεβαίωσης αρνητικού διαγνωστικού ελέγχου για κορωνοϊό Covid - 19 (PCR ή rapid test) Οι ανήλικοι από τεσσάρων (4) έως και δεκαεπτά (17) ετών δύνανται να προσκομίζουν, εναλλακτικά, δήλωση αρνητικού αυτοδιαγνωστικού ελέγχου (self test). Θα θέλαμε να σας ευχαριστήσουμε εκ των προτέρων για την συνεργασία σας, Με εκτίμηση, Αρχοντικό Χιώτη
We would like to inform you that from today 6.11.2021 until 22.11.2021 (included) the following measures are in force to deal with Covid - 19, according to the latest Government decisions (O.G.G. 5138B' 5.11.2021): Residents enter upon mandatory demonstration upon entry: a) Vaccination certificate b) Certificate of illness c) Confirmation of a negative diagnostic test for Covid - 19 (PCR or rapid test). Minors from four (4) to seventeen (17) years old, may alternatively, submit a negative self - diagnosis statement (self test). We would like to thank you in advance for your cooperation, Kind Regards, Archontiko Chioti